12/20/2009

Pentinar-se a l'aula

 

Divendres a classe una alumna de 3r d'ESO es pentinava el serrell. Estaven preparant una exposició per parelles, que han de presentar el mes que ve, i es veu que li sobrava temps.

-- Crec que no és el moment ni el lloc de pentinar-te.

Va deixar la pinta a sobre la taula, i tot seguit, la va agafar la seva companya, per pentinarse ella. (Qué dices que me opongo).

Un parell d'alumnes no feien absolutament res. Els hi vaig presentar un paper en blanc per que escriguissin la seva renúncia a aprovar la matèria. Van quedar desconcertats, però no van voler fer-ho. És a dir: no volen treballar, però tampoc volen acceptar les conseqüències de la seva manca d'esforç.

-- ¿Sabes que pienso? Li vaig dir a un d'ells, que repeteix curs. -- Que eres un malversador de fondos públicos, un alumno corrupto. Estás en la enseñanza pública, gratuita, y el esfuerzo que la sociedad está haciendo por tu educación lo estás tirando a la basura.


Va seure al seu lloc, però va continuar sense fer res. L'altre dia llegia no sé on que els alumnes rebrien classes de no sé què perquè no fossin uns petits Millets. Jo ja fa temps que imparteixo aquestes classes.